Project Description

New 3,800 square foot single-story office building with a mechanical mezzanine designed for two financial planners. Reception and waiting area unify two separate groups of conference rooms and offices with loop corridor that connects staff members together for shares services. Project included full site development with new parking and landscape and detention areas. We consulted with a civil and structural engineer as part of our services.

Conference rooms create a hierarchy in the building façade with a V-shaped plan that creates wings helping emphasize the building entry and bringing interest to roof lines. A cathedral ceiling in the conference rooms plays off this geometry. A rock-faced concrete block wall creates an allusion of financial security and the glass walls of the waiting area give warmth to the concrete texture. Exposed concrete columns add to the building’s natural character.